Pokyny pro skladování a převoz

  • dorty přepravujte na rovné ploše – kufr auta, podlaha u spolujezdce atd…. zabezpečené proti převrácení
  • v co nejkratším možném čase uložit do lednice 
  • dort musí být uchovávaný v lednici a v krabici, ve které jste dort převzali, aby nedošlo k nasáknutí pachů z lednice a kontaminaci dortu okolními potravinami nebo vnějšími vlivy (sklep ani chladnější místnost nejsou vhodné pro uchování dortu !!!)
  • před konzumací doporučuji potahované a hlavně čokoládové dorty nechat chvilku povolit při pokojové teplotě (max. cca 15min., totéž platí i u dezertů), u nepotahovaných dortů není třeba
  • před krájením dortu je vhodné si připravit vyšší nádobu s vlažnou vodou a dlouhý ostrý nůž, po každém řezu nůž opláchnout a osušit, aby byl řez dortu pěkný a krém se nemazal (hlavně čokoládové dorty a dorty typu Red Velvet)
  • před krájením dortu či samotnou konzumací doporučuji odstranit veškeré “nejedlé” předměty !!! … u modelovaných figurek a kytek se jedná o špejle, párátka nebo floristické drátky. OBZVLÁŠT VELKÝ POZOR DÁVEJTE PŘED KONZUMACÍ MALÝM DÍTĚTEM. U patrových dortů používám výztuhy mezi jednotlivými patry, aby nedošlo k propadnutí nebo posunutí dalšího patra, ve většině případů se jedná o plastová brčka nebo bambusové špejle a plastovou podložku pro snadnější krájení jednotlivých pater. Plastové brčko celkem snadno vyjmete např. špičkou nože
  • !!! PŘEVOZ 2-patrových  a více patrových dortů  – dort si převážíte na vlastní zodpovědnost… u více patrových dortů (3 a více) je možné si ZA POPLATEK přiobjednat DOVOZ A KOMPLETACI dortu přímo na místě určení, obzvláště u svatebních dortů

 

  • veškeré výrobky u mě zakoupené spotřebujte do 24 hodin od zakoupení (hlavně tvarohové a šlehačkové dorty, dorty s mascarpone nebo s čerstvým ovocem), máslové dorty maximálně do 48 hodin
 
DĚKUJI ZA POCHOPENÍ 🙂